Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Láskou nezvítězíš...

23. 11. 2016 v 19:20 | Kategorie: Duchovní život | Autor: Lukáš Přibyl

Milí čtenáři,

naším dnešním tématem budiž blogerky smýšlející o Lásce jako nástroji, který v případě nouze má moc porazit vše špatné. Jejich postoj vlastně říká, že neexistuje síla schopna čelit Lásce a Světlu. Že oba prvky jsou v podstatě neporazitelné a to za všech okolností. Nuž uvidíme, co řeknou (třebaže jen ve svých myslích) na níže uvedené (značně zjednodušené) povídání. Uvidí, jak osudově se vlastně taková naivní děvčata zmýlila. A nejen ona...

Přestože víme o mnoha formách a způsobech zmiňované Lásky, ani náhodou nelze tento velký cit považovat za nepřemožitelný. Totéž je i v případě Světla. A než se pustíme do krátkého rozboru níže, je důležité si zopakovat, že věci zpravidla nejsou tak "černo-bílé", jak si někteří očividně myslí, ale naopak vykazují známky různých pestro-barevných odstínů života... 

Je potřebné si s tím vším uvědomovat, že nežijeme ve světě "Pána prstenů" či "Čarodějek" nebo "Haryho Potera" a podobně. To by si měla uvědomovat především děvčata výše zmíněná.

Rozhodující prvky v boji s odpůrcem:
/mluvíme-li zde o Lásce, mám na mysli automaticky i Světlo/

- vítězství Lásky a Světla není předem dané (totéž platí i o druhé Straně)
- pro úspěšný boj musí vaše vůle a víra být silnější než vůle a víra protivníka
- v případě, že odpůrce disponuje ochranným štítem, museli byste vyvinout mnohem větší vnitřní sílu než s jakou byl takový štít vytvořen (a dále je udržován)
- u odpůrce je rovněž důležité zjištění, zda-li je či není (přirozeně) imunní vůči zmiňovaném citu

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části "Všeobecná diskuze" skrze boční menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen do "Všeobecné diskuze" bočního menu. 

S přáním pěkného dne, Autor

5 komentářů:

  1. JESSS!
    Lukášek je zpátky ve zteřelých vodách internetu - božtější, než-li předtím!

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu. Já to říkám pořád. Jen láska má více druhů. A každý má jiné projevy lásky a každý ji cítí jinak. Je to cit, který se nedá popsat slovy. Jednou se cítíš jako Bůh a pak jako hromada bláta rozšlapaném na cestě. Láska je jako růže voní a je krásná jen má trny. Z lásky k nenávisti a nenávisti k lásce. Ze světla do tmy ze tmy do světla.

    OdpovědětVymazat
  3. Láska není jenom jednoho druhu, to by byla nuda. Vždyť na vše se dá vidět z více stran a Láskou se určitě nikdy vše nepřemůže, to je jen v pohádkách.

    OdpovědětVymazat
  4. Lidé často zaměňují biologickou fyzickou přitažlivost (=působení hormonů) s láskou na duchovní úrovni. Láska se dá ve skutečnosti popsat jednoduše - je to projevení se božské podstaty (=Světlo). K pocitu lásky se dostaneme nejsnáze zamilovaností k jiné bytosti, ale i hlubokou meditací. A ano, láska "vítězí" jen tehdy, když má naše duše dostatečnou sílu k projevení se (=vůle), pak dokážeme svět zformovat naší vnitřní láskou, jinak jsme sraženi do bláta nelásky (=odpoutání od božské podstaty, kdy vítězí Chaos).

    OdpovědětVymazat