Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Prosinec 2016: Duch pozitivního myšlení

28. 11. 2016 ve 20:02 | Kategorie: Dějiny veškerenstva | Autor: Lukáš Přibyl

Související články:

Sjednocení všech náboženství, filozofií pod jednou hlavičkou
Co má společného duchovní praxe všech směrů
Zbytečné pomluvy a hádání se mezi lidmi

Milí čtenáři,

přestože tyto stránky oficiálně nepodporují zvyky křesťanů, některé svátky jsou do určité míry výjimkou. A to z důvodu zachování a hlubšího podporování celkového pozitivního myšlení. I když se o mně traduje, že mám blíže k čisté Temnotě, pořád mám jisté pochopení pro klid, mír a pohodu. A právě s tím se setkáváme každý rok v zimním měsíci prosinci.

Z výše uvedeného jste pochopili, že se tu nejedná o úctu k Ježíši Kristovi ani jiné existenci, ale o výraznou podporu spokojenosti, radosti a celkové pohody mezi lidmi. Jak známo, z každého svátku či slavnosti si lze vybrat to lepší. A to se stalo i v případě, o kterém se tu dnes bavíme.

Dny podobné křesťanským vánocům nalézáme i v rámci jiných náboženství. Smyslem je nepohřbívat předem nějaké významné dny "jen" proto, že jsou součástí nějaké víry. Je příliš snadné odsoudit něco či někoho jen proto, že uznává jinou filozofii. Naopak mnohem složitější je povzbuzovat a zachovávat konstruktivního ducha. Cílem je vybrat si, co nás všechny (nebo většinu) spojuje a podle toho tak k celé věci přistupovat.

Vyvarujte se zbytečně drastickým způsobům v životě a o to víc to platí právě o vánocích.

Jak jistě víte, věnuji se o hudební tvorbě a tak níže uvedenou předvánoční odměnou budiž můj vlastní hudební experiment, který jsem v roce 2014 vložil na server Youtube...     

Video: Hudba "Vánoce" z roku 2014


Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části "Všeobecná diskuze" skrze boční menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen do "Všeobecné diskuze" bočního menu.

S přáním pěkného dne, Autor

1 komentář:

  1. Odměnu jsem již asi kdysi tady slyšela a líbí se mi, to jsem taky asi psala. Jen tak dál. :-)

    OdpovědětVymazat