Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Logika duchovna ? Ale ano, ona existuje.

7. 1. 2017 v 16:35 | Kategorie: Duchovní život < | Autor: Lukáš Přibyl <

Související články:

Opatrnost duchovního
Třístupňový systém praxe a dekorum vyššího jsoucna
Integrace (propojení) každodenní duchovní praxe
Co má společného duchovní praxe všech směrů

Milí čtenáři,

někteří se domnívají a roky opakovaně tvrdí, že všichni, co se věnují jakýmkoliv duchovním záležitostem, neuvažují logicky a jsou hloupí. Ve skutečnosti je pravda  někde jinde, o čemž svědčí i níže uvedené řádky. My si teď nejdříve povíme (zatím tak nějak obecně), co vlastně slovo logika znamená. Základním smyslem jsou obecně platné zákonitosti myšlení ve spojení se zákonitostmi procesu poznání. To není nic proti ničemu a věřte, že i duchovní splňují výše nastíněnou teorii.

Pojďme dál a konkrétněji...

Ať už mu říkáte třeba magik, šaman, mág, okultista, vědma, čarodějnice, ezoterik, druid, kabalista či si doplníte jakýkoliv jiný výraz pro duchovního, všichni postupují logicky. Ba i ten, kdo vytváří něco z ničeho, postupuje logicky. Protože k tvoření či ničení využívá své vlastní vnitřní síly. Takže je logické, z čeho bere energii k dané činnosti.

Materialisté obyčejně bojují za to, že duchovno nemá logiku a že se jedná o pověrčivou hloupost pro psychiatricky nemocné. Pojďme si ukázat tu logiku věci. V základu všichni duchovní využívají jako energii svou vnitřní sílu (vůli), svou zaostřenou myšlenkou a představivostí ví, co přesně chtějí, aby se uskutečnilo. A to, že se to jistému počtu duchovních ještě nepovedlo, neznamená, že to nefunguje. Jsou i tací, kterým to funguje (přestože se tím nechlubí).

Materialisté často oponují otázkou ve smyslu, proč duchovní tedy nepředvedou svou sílu veřejnosti. Tak za prvé - někteří předvedli, ale jen malému počtu veřejnosti a ti ostatní si uvědomují jisté nemalé nebezpečí řinoucí z "vysoké magie" a nechtějí lidstvo vystavovat možnosti rychlého zániku. Takže věc není tak černobílá, jak si mnozí materialisté očividně představují.

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

3 komentáře:

  1. Světlým bodem je to, že i materialistická věda už pomalu začíná chápat spojení hmoty a duchovna. Skrze kvantovou fyziku pozorují vliv duše na hmotu. Je jen otázka času než pochopí, že hmota není nositelem duše, ale naopak.

    OdpovědětVymazat