Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Úvodní slovo duchovní

2. 10. 2016 v 14:40 | Kategorie: Posvátná písma | Autor: Lukáš Přibyl

Milí čtenáři,

kategorie, jakou je právě výše zmíněná "Posvátná písma", přináší více-méně neutrální formou moudrost z celého světa. Přestože zde upřednostňuji antické Řecko, je potřeba zde dát prostor i hodnotám jiných směrů. Je důležité, aby si čtenář udělal vlastní obrázek a ne aby mu někdo vnucoval svůj vlastní.

A tak se tu setkáte nejen s velkou knihou Nového Olympu, ale svůj prostor dostane i Bible křesťanů stejně tak jako Korán nebo třeba Satanistická bible a jiné. Z každého díla se pokusíme vzít to lepší a samozřejmě dojde i k porovnání jednotlivých částí publikací.   

Pojďme si nejdříve něco říct k Olympské bibli...

Na světě byl sepsán nejeden "svatý text", ale jen některá díla jsou skutečně užitečná pro lidi jakéhokoliv smýšlení. Olympská bible nikomu nevnucuje ani "dobro" ani "zlo". Ba naopak čtenáři ukazuje, že na svět je možné pohlížet z různých úhlů pohledu. Jinými slovy, není všechno "špatné", co pro druhého je. 

I když řečtí bohové a bohyně jednali někdy amorálně, v jejich životech jsou obsaženy hluboké pravdy a takzvaně univerzální vesmírné principy. Ty využijí i lidé bez zájmu o náboženství. Nemusíte se tak stát například věřícím v bohy starého či nového Olympu (a podobně), abyste využili staro-novou moudrost těchto posvátných textů. 

V Olympské bibli se zpočátku setkáte s informacemi týkající se úplného začátku vesmíru. Od prvotního Chaosu, přes vládu Titánů a rovněž Dia Olympského až po magickou kulturu zvanou Nový Olymp. Kniha první Olympského Evangelia podle Lukáše přináší jádro celé moudrosti Olympu starého i nového. Texty se však mezi sebou doplňují. 

Je důležité k dílu přistupovat jako k celku. 

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části "Všeobecná diskuze" skrze boční menu.

Žádné komentáře:

Okomentovat