Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Praxe: Modlitba jako léčba ?

20. 12. 2016 v 19:37 | Kategorie: Duchovní život < | Autor: Lukáš Přibyl <

Související články:

> Duchovní praxe: "Chirurgie"
> Praxe: Nezávislost na běžné stravě
> Sjednocení všech náboženství, filozofií pod jednou hlavičkou

Milí čtenáři,

tázáte se, zda je možné pokládat nadpis článku za uskutečnitelný ? Ale jistěže... a nejen v jeho základu. Za jistých (níže uvedených) podmínek je opravdu možné s pomocí modlitby dosáhnout uzdravení. Ba dokonce i jiných (pro mnohé z vás těžko pochopitelných) cílů. Nejedná se však o běžné chápání výrazu "modlení". Má to poněkud komplikovanější pozadí, o čemž se bavíme níže. Práce je tak složitější.

Velká část smrtelníků chápe modlení vcelku povrchně. A nejen to. Nechápou, že při takovém procesu by mělo docházet k něčemu hodnotnějšímu, hlubšímu, než jen odříkání jistých slovíček ve spojení s vyzpovídáním se (jako to dělají mnozí třeba v kostele). A to nemám nic proti kostelům, ty jsou mým majetkem.

Podmínky jsou následující:
(tento případ se týká modlení se k nějaké vyšší bytosti)

A: nejdříve se musíte Vy naučit zacházet se svou vnitřní energií (zlepšit ovládání myšlenek, soustředění, zvýšit sílu vaší vůle a podobně)
- musíte nejdříve svou energií vyjít naproti bytosti ke které se modlíte
- a pokud nějaká vyšší bytost (tedy bůh chcete-li) vyslyší vaši modlitbu, dojde ke spojení vaší a její energie za účelem dosažení vámi navrhnutého cíle

B: no a v případě, že se nemodlíte k bohu, ale svým přáním (modlitbou) chcete dosáhnout něčeho vyššího, i tak potřebujete dle výše uvedeného posilovat ovládání svých myšlenek, zesílit schopnost soustředění a sílu vaší vůle)
- a máte to o to složitější, protože celá vaše modlitba (tedy přání) je závislé jen na vaší vnitřní síle (nikdo vám v tomto případě nepomůže)

Na závěr bych jen dodal... že existují výjimky, ale zpravidla se věc má tak, že modlení vyžaduje hlubší, hodnotnější soustředění (tak jak výše píši). Nemůžete si myslet, že jen tak vyslovíte nějaké věty, přání, a "ono" se to jen tak uskuteční. To nečekejte. Říkám to proto, že spousta jedinců takto chybně uvažuje.

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

1 komentář: