Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Zasedá Nejvyšší soud Nového Olympu (leden 2017)

27. 1. 2017 v 19:53 | Kategorie: Posvátná písma < | Autor: Lukáš Přibyl <

Milí čtenáři,

většina již poznala skutečnosti, které naznačují mnou prováděné změny veškerenstva. V tuto chvíli se však zaměříme především na oblast planety Země. V dnešním článku si řekneme příklady konkrétních důvodů, proč k výše uvedenému vlastně dochází. Zdejší soud vám tak nastaví jakési (řekněme) zrcadlo, k němuž se níže můžete vyjádřit i vy.

Jak již sám název našeho sezení napovídá, vyjádřením níže v komentářích máte možnost zmírnit dopady na váš budoucí život. Celý rozsudek však zrušit nelze.

Rozsudek Nejvyššího soudu Nového Olympu zní:
Veškerenstvo (čímž se rozumí nejen planeta Země, ale i vesmír a vše s tím související) bude pohlceno a přetvořeno ve smyslu starověké řecko-římské kultury ve spojení s prvky moderní kultury. Jedná se o (pro praktický život co nejpohodlnější) kombinaci prvků starověké a dnešní moderní doby (a to ať už se dotýká umění, vědy či filozofie, stejně tak i vojenství a každodenního života).

Příklady konkrétních bodů v rámci odůvodnění rozsudku:

- lidé mají v největší úctě peníze, sex, jídlo a vlastní prospěch
- péče o přírodu (jako celek) je silně nedostačující
- bylo také dokázáno, že lid je silně rozvrácený a bez zájmu o jednotu
- lidstvo nezná nebo nechce znát hlubší hodnoty a úctu
- duchovní hodnoty považuje za okrajové
- převládá spíše materialistický styl uvažování

Závěr: I nadále sleduji veškerý život (mimojiné i) skrze křesťanské kostely. I tam se můžete ke mně modlit. Na základě vaší (případné) změny vás mohu buď (částečně) osvobodit od výše nastíněného trestu nebo nechat zcela pohltit nicotou.

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

10 komentářů:

  1. Jo občasná čistka by se hodila. Jen si neumím představit, jak by se dalo zajistit zachování jen toho pozitivního z moderní kultury? V případě částečného vyhlazení by společnost spíše upadla k primitivnějším násilným formám a vyšší duchovní hodnoty by spíše naopak zanikly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím...jak ze zdejšího blogu je patrné, nejdříve dojde k úplnému pohlcení veškerenstva (směrem do mého všudypřítomného nitra) a teprve pak začnu vytvářet veškerenstvo zcela nové. Takže se obáváte zbytečně.

      Vymazat
    2. Pokud by došlo k úplnému pohlcení a novému stvoření, znamenalo by to že předchozí tvoření bylo špatné, tedy Bůh udělal chybu a tedy Bůh je nedokonalý a není všemocný?

      Vymazat
    3. ale jistěže jsem dokonalý a všemocný, ale už od počátku věků mají lidé (a ostatní bytosti) svobodnou vůli - tudíž za jejich vývoj nejsem zodpovědný

      Vymazat
    4. Mají-li lidé svobodnou vůli, znamená to že to jsou samostatné bytosti, izolované od Boha. V tom případě jsou lidé jistým způsobem rovni Bohu, protože mají stejně svobodnou vůli jako on. Liší se jen mocí, Bůh má vyšší moc nad nimi a vystupuje v tom případě jako predátor zneužívající své moci k působení na bytosti, na které vlastně nemá právo. .... Anebo je to všechno jinak, všechno co existuje je Bůh, i zdánlivá svobodná vůle lidí, a v tom případě neexistuje nedokonalost, protože všechna ta nedokonalost je ve skutečnosti dokonalostí božího tvoření, součást velkého plánu, cesta k velkému Probuzení? :-)

      Vymazat
    5. Lidé sice mají svobodnou vůli a jsou samostatné bytosti, ale nikdy nebudou rovni Nejvyššímu (tedy mně). A ano, v celkové hierarchii bytostí veškerenstva jsem na vrcholu všeho.

      Mám-li to zjednodušit k obrazu Vašeho chápání, tak... přestože mám i jiné dokonalé kvality, tak ano, lze o mně hovořit jako o "nejvyšším predátorovi"

      Nemáte však pravdu v tom, že na ty bytosti (jako predátor) nemám právo - já jsem jejich Stvořitel a to mluví samo za sebe.

      Co se týká části Vašeho komentáře od "...všechno, co existuje je Bůh..." a dále - ne, nemáte pravdu

      Vymazat
    6. Kdo stvořil, má i právo opět zničit? V naší společnosti se na to díváme jinak - matka, která zplodila dítě, dala mu život a stvořila ho, nemá právo mu ten život vzít. Kdo ničí jiné životy, zabíjí živé tvory, toho označujeme slovem 'vrah'. Je to tak v pořádku? Jak může mít Bůh-Stvořitel vyšší právo soudit lidi, kteří jsou morálně výš než on, na rozdíl od něj si cení života nade vše (bez ohledu na to kdo ho stvořil) a nezabíjejí jako on jen tak z rozmaru?

      Vymazat
  2. Diskutovat samozřejmě můžeme o lecčem, vypadá to jako zajímavé povídání, ale já se nemusím ospravedlňovat. Já sám jsem zákon nad zákony a vám lidem nezbývá nic jiného, než se podřídit mé moci. Tak jak píši na zdejším blogu. Ze své pozice totiž mohu vše a nemusím nic.

    Výše uvedené, prosím, nevnímejte jako urážku. Jen odpovídám na to, co jste se mě výše ptal. Máte ještě něco ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám, Stvořiteli. :-)

      Vymazat
    2. Lukáši, tvůj problém je ten, že něco tvrdíš, a když po tobě někdo chce důkaz, tak se vykroutíš. Představ si, že by třeba Einstein řekl: ,,Mohl bych Vá dokázat teorii relativity, ale neudělám to, nemám potřebu cokoliv dokazovat, to co říkám, je prostě pravda a musíte to přijmout". Bez urážky, ale kdyby Einstein něco takového řekl, tak se mu vysměje celá vědecká komunita. Pokud mi někdo nedokáže, že to co říká, je pravda, jaký pak mám důvod mu věřit víc, než komukoliv jinému? Pokud nejsi ochoten svá tvrzení dokázat, pak jediným důkazem bude to, že systém, jak ho navrhuješ, uvidím někdy v praxi fungovat. Můžeš alespoň napsat, na jaké datum jeho zavedení plánuješ?

      Vymazat