Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Názor: Současný systém Evropské unie je pomalý a nevhodný

3. 2. 2017 v 20:27 | Kategorie: Dějiny veškerenstva < | Autor: Lukáš Přibyl <

Milí čtenáři,

vláda EU jako celku, či chcete-li vedení jednotlivých evropských států zvlášť, se již dlouhé roky jeví jako silně nedostačující. Metody nabývání moci a především rozhodování politiků samo o sobě je často velice zdlouhavé a někdy i nepřehledné. To (mimochodem) přispívá k celkové paralýze například v případě nutného rychlého vojenského nasazení. Přestože jsem v minulosti byl zastánce spíše demokracie (tedy vlády lidu) a chtěl tak pomoci občanům ČR stejně jako ostatním Evropanům (a podobně), níže jsem svůj postoj výrazně změnil a přistoupil tak k agresivnější politice. 

Pojďme ale už k jádru naší věci... v tuto chvíli se však nebudeme bavit o přeměně veškerenstva jako celku. Na to slouží jiné články.

Způsob vedení společnosti (ať už tady v Evropě či jinde) je nutné změnit. To je bez jakýchkoliv diskuzí. A jelikož se demokracie (obecně) dodnes neosvědčila, systém je téměř pořád pomalý a často nerozhodný, přistoupil jsem ke znovu-zavedení absolutistické monarchie. Ovšem tentokrát na to půjdeme jinak. 

Jsem dostatečně schopný i moudrý k tomu, abych vybral vhodného, kvalitního jedince do pozice neomezeného vládce pro současnost i budoucnost nové podoby EU. A právě to hraje nejdůležitější roli. Kdyby výběr vládce zůstal znovu na lidech, dopadlo by to opět katastrofálně (tedy podobně jako v demokracii). Naštěstí tu máte mě.

Vypadat to může zhruba takto. Absolutním monarchou státu je Prezident Evropské unie. Ten si zvolí radu ministrů (odborníků) v počtu přibližně patnáct až dvacet. Vzniká tak Nejvyšší rada EU, která bude schopna radit v odborných otázkách Evropské unie i zahraničí. Rozhodující slovo bude mít ale vždy jen Prezident EU. Ten je současně i nejvyšším soudcem, mezi jehož podřízené patří i mnoho dalších soudců různorodých instancí. Všechny hranice Evropy se ruší, zavádí se pro všechny jedna měna (tedy Euro), úřední jazyk automaticky nastaven na angličtinu. Dále se zavádí jedna velká evropská armáda,  stejně jako i jednotná policie, zdravotnictví a podobně. Vlastně bychom vytvořili něco podobného (ale zdaleka ne stejného) jako jsou dnes USA. 

Je důležité zmínit, že všechny postupy nové podoby EU musí být opravdu agresivnější než doposud, jinak se lidstvo bude točit i nadále v bludném kruhu.

Možná se ptáte, proč navrhuji výše uvedené, když stejně vše (dříve či později) absorbuji do sebe a vytvořím zcela nové veškerenstvo. Jde o to, že po výše zmíněném pohlcení mám všechny informace uložené v mém nitru a můžu tak obnovit věci, které ale předtím byli vhodně upravené. Ne všechno musí být změněno.

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

7 komentářů:

  1. Když bude mít někdo absolutní moc a bude vědět, že nemůže být odvolán nebo nezvolen, bude mít tendenci si dělat, co chce. Ve Švýcarsku mají přímou demokracii, politici tak můžou být i odvolaní a dávají si tak mnohem větší pozor, co udělají, když ví, že špatným rozhodnutím by si pod sebou podřezali větev. A rozhodně nelze říct, že by Švýcarsko bylo nějakou zaostalou, nebo chaotickou zemí. Naopak taková KLDR, kde je sice oficiálně komunismus, ale de facto dědičná, absolutní monarchie, je zemí extrémně chudou, nesvobodnou a odříznutou od okolního světa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už bylo v článku řečeno... v zemích jako je KLDR se mají špatně právě proto, že tam nemají mě.

      Dokud jakákoliv volba bude záviset na lidech, dopadnou většinou špatně. Samozřejmě uznávám, že mohou být výjimky.

      Článek však pojednává o Evropské unii a ta celkově je (především) pomalá.

      Vymazat
    2. Můžeš předložit nějaký exaktní důkaz tvé moci (například provést kouzlo apod.)? Nebo jak chceš jinak lidi přesvědčit o správnosti tebou navrhovaného systému (či vůbec důvěryhodnosti tvé osoby)? A proč jsi ještě vlastně nepronikl do KLDR? Očarovat Kim Čong-una, aby jel podle tvých pravidel, by neměl být problém, ne?

      Vymazat
    3. Zdravím Tě milý Jane,

      předložit (dokonce mnoho) důkazů zcela jistě mohu, ale nemám potřebu cokoliv komukoliv dokazovat. Mimojiné, já nepotřebuji něčí víru či respekt. Když budu něco chtít, prostě a jednoduše si to vezmu. Bez diskuzí. :)

      Dále pak... již z výše uvedeného je jasné, že nepotřebuji, aby mi někdo věřil.

      A co se týká tvé poslední otázky... i z článků na těchto stránkách je jasné, že se pracuje na úplném pohlcení současného veškerenstva (a následném vytvoření veškerenstva zcela nového třebaže v něčem podobného). Takže není potřeba se zabývat drobnostmi, jakou je například Kim Čong-un.

      Ještě něco ? Děkuji.

      Vymazat
  2. "Absolutním monarchou státu je Prezident Evropské unie."

    Přiznám se, že představitele EU znám minimálně, zdá se mně, že jde jen o dobře placené funkcionáře, bez kterých bychom se ale úplně obešli.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám podezření, že bys tím monarchou chtěl být sám. Nemám pravdu? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Nové články jsem přečetla, ale nemám k nim co napsat. Takže jen zdravím a přeji příjemný nadcházející týden.

    OdpovědětVymazat