Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Duchovní: Strach z radikálního přístupu ?

24. 3. 2017 v 21:22 | Kategorie: Dějiny veškerenstva < | Autor: Lukáš Přibyl <

Milí čtenáři,

celé roky se věnuji šíření informací o duchovních možnostech. Teorii... ovšem především praxi. Nejen na internetové síti, ale i v běžném životě. Rovněž bychom mohli říci, že zdejší stránky dosahují někdy i lepších kvalit ve srovnání s velkými úspěšnými projekty výše nastíněného okruhu témat. Magie, ezoterika, okultismus... termíny zdánlivě odlišné a přesto mají společné (především) své jádro. Někteří zbytečně lpí na slovech a přitom zapomínají, že jsou mnohem důležitější věci.

Rozdíl bychom zde nalezli hlavně v přístupu ke čtenářům a možným zájemcům o spolupráci. Zmíněný postoj je sice někdy neústupný a s prvky extrémismu, ale na straně druhé nic nepředstírá. Což je velice důležité. Jsem takový, jaký jsem. Přeci jen... neříká se jen tak do větru "život je jedno velké divadlo".  Je vidět, že jsem se s tou větou nikdy nesmířil a nehodlám tomu ustupovat ani do budoucna. Jenže já si to mohu dovolit.

Nemám rád "falešnou hru", kterou dnes a denně hraje většinová společnost na veřejnosti a často i v soukromí. Takoví lidé jsou mi odpudiví. A právě proto si na nic nehraji ani na svých stránkách ani jinde mimo internet. Současně platí, že existencí s podobným přístupem je pra-málo. Na straně druhé nekladu si za cíl získávat (za každou cenu) "hory" zájemců (či fanoušků chcete-li), i když nepopírám, že by mi takové počty dělaly radost. Jak už jsem ale řekl - jsou důležitější věci.

Na závěr bych dodal, že... existuje mnoho duchovně laděných lidí, kteří mají očividné obavy z radikálního přístupu či chcete-li z rychlého a důrazného vedení duchovní společnosti. Raději se tak utápí v rozsáhlých rituálech, čarodějnických postojích s všelijakými pomůckami či zbytečně se věnují zdlouhavým duchovním filozofiím a nekonečným diskuzím. Nechodí k jádru věci a ztrácí hlavně čas. Na takovou hloupost mnoho z nich bezpochyby doplatí.

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

2 komentáře:

  1. Život je jedno velké divadlo - tak to je pravda. Taky ctím upřímnost. Přeji příjemnou a pohodovou neděli i celý další týden.

    OdpovědětVymazat