Společenstvo Antikové: Nový Olymp

31. 5. 2017: Kouření, uprchlíci a systém EU

31. 5. 2017 v 13:50 | Kategorie: Rychlé zprávy < | Autor: Lukáš Přibyl <

Milí čtenáři,

v dnešních sděleních se zaměříme především na tolik skloňované téma, jakým je právě kouření v restauracích či hospodách (chcete-li) a s tím související výkřiky o jakémsi omezování svobod. To však není jediným slovem do zdejší "pranice". Setkáte se tu i s mým nejnovějším komentářem k imigrantům, stejně tak jako i k samotnému systému Evropské unie. Pojďme ale popořádku... 

Ne nadarmo se říkává, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Alespoň tak by to mělo fungovat v normálním demokratickém státě. A pokud vím, tak ČR přeci má zájem být i nadále demokratickou zemí. Samozřejmě se veškerá svoboda konání musí pohybovat v jakýchsi rozumných mezích. Nejlépe ale tak, aby nedocházelo ani k obcházení zákonů. A co se týká kouření, tam je právo skutečně na straně nekuřáků. Jsem přesvědčen o tom, že kuřáci by neměli mít dovoleno jaksi znečišťovat ovzduší a znepříjemňovat tak pobyt svých spoluobčanů. Měla by být vybudována zvláštní uzavřená místa, kde si takzvaně "závisláci" mohou kdykoliv "zapálit". Kuřáci opravdu (v této věci) nejsou jakkoliv omezováni a pokud se tak někteří cítíte, zkuste se vžít do role nekuřáků, kteří donedávna museli čichat ten váš nepříjemný kouř z cigaret či doutníků a dýmek. 

Co se týká tématu "uprchlictví" ? Vzhledem k nově nabytým zkušenostem a informacím (a to v závislosti na zvycích a právu prozatimního starého veškerenstva), jsem přesvědčen, že by imigrantům mělo být pomáháno pouze na jejich vlastním území. A ostatní by se měli okamžitě vrátit do svého původního domova. To především vzhledem k jejich obrovskému počtu a samozřejmě i kulturním a náboženským zvykům. Obzvláště jejich náboženské obyčeje jsou nemalou překážkou pro harmonické soužití s ostatními lidmi (například) Evropy.

Pojďme dále a sice k tématu systému Evropské unie. Osobně si myslím, že by EU měla fungovat podobně jako dodnes fungují USA. Ale ještě lépe... jednotlivé evropské státy by se měly úplně sjednotit a všechny hranice zrušit. Jednotný stát, jedna politika a jedna armáda. Najednou by všichni zjistili, že EU bez hranic je výrazně rychlejší a silnější a samozřejmě i bohatší. Politika jednotlivých států se ruší a existují jen volby do Evropského parlamentu. I tím se ušetří značné množství peněz. Stanovil by se jeden úřední jazyk (angličtina), jedna měna (třeba současné €uro, případně by se vytvořila měna zcela nová), jeden trh a podobně. 

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

5 komentářů:

  1. Otázka je, jak pomáhat těm uprchlíkům v domácích zemích, mnohdy to fakt nejde. Třeba v Sýrii teď proti sobě bojuje, krom Asada a IS, asi 100 různých znepřátelených politických a náboženských frakcí. Ta země už v podstatě dávno neexistuje... Ani muslimové zde nejsou přece všichni stejní, běžně chodím třeba na kebab a zatím se mi nic zlého nestalo ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Já nekouřím tak mi ten zákaz nevadí :) spíš naopak :D a co se týká těch uprchlíků :( vrátila bych je zpátky kam patří :O

    OdpovědětVymazat
  3. Co se týče kuřáků, musí mít trochu čerstvého vzduchu, kdyby byly někde zavření tak tam by se mohli udusit...
    Jojo, mě by vubec nevadilo kdyby se vrátili zpět, ale jak to ho docílit. Měla jsem napsaný docela pěkný článek na TT, kde se rozepisuji o uprchlíkách+já a cestování, ale zavrhla jsem to opět vydat, díky ohlasu lidí, at to radši nevydávám.

    OdpovědětVymazat
  4. A nemělo by to rozhodnutí být hlavně na těch,kdo vlastní ty restaurace? Jestli chce mít kuřáckou či nikoliv. Jsem sice nekuřák,ale tohle mi přijde jako kravina. Stejně tak existují i nekuřácké restaurace a nekuřácké prostory,takže o žádné utlačování nekuřáku fakt nešlo. Nikdo nikoho nenutil lézt do zakouřených hospod. A jen tak mimochodem, k něm imigrantům..je zajímavé jak to všichni řeší a hlásají,že tu nikoho nechtějí a nikomu nehodlají pomáhat.. přitom sem téměř nikdo nepřišel a nikdo nikoho nežádal o pomoc. Takže bych to nijak nedramatizovala. A i kdyby,pokud jde o lidi,co pomoct potřebují,proč bychom jí neposkytli ?

    OdpovědětVymazat