Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Film: Rozpolcený (Split 2017) i z duchovního hlediska

12. 5. 2017 v 12:36 | Kategorie: Rychlé zprávy < | Autor: Lukáš Přibyl <

Milí čtenáři,

dnes se zaměříme na hororový snímek založený na informacích, které nelze ani v našem reálném světe popírat. Pokročilí duchovní jsou níže uvedeného schopni i bez ohrožení sebe sama či snad svého okolí. Než se podíváme na video-ukázku na konci článku a text určený duchovním zájemcům, ještě si shrneme, o co se vlastně jedná. Film jsem si raději pustil jak v originálním anglickém znění tak i později s českým dabingem (obé lze velice dobře poslouchat, takže kvalita je minimálně na přijatelné úrovni). 

Zhruba dvouhodinový snímek, který přišel do českých kin začátkem roku 2017, vypráví děsivý příběh těžce psychiatricky nemocného mladého muže, který je postižen tím, že se v jeho mysli "skrývá" dvacet-tři různých osobností. Je tam dokonce i jedna žena a malé dítě. Každou chvílí se objevuje jiná z nich. Přestože s jeho problémy mu pomáhá zkušená psycholožka, ke které přichází domů, ani jí se však nedaří takto rozsáhlé poškození "opravit". Dokonce i pro ni se jedná o velice zvláštního pacienta, kterého se snaží často neúspěšně pochopit.

Horor nám vlastně ukazuje fázi, kdy jedna z jeho osobností ho donutila unést tři mladé ženy. V té době má "na svět" přijít ještě další osobnost, jeho čtyři-a-dvacátá a patrně ta nejhorší, zvířecí. Je to jakási směs extrémních zvířecích vlastností - vysoká rychlost, výrazně zvětšená fyzická síla, bezohlednost, těžce ztvrdlá až skoro kamenná kůže, přes kterou ani nůž neprojde a podobně.

Ze tří zmíněných dívek přežila jen jediná a to s velkým psychickým otřesením. Dvě mladé ženy stejně jako výše uvedená zkušená psycholožka zemřely za velice nepříjemných okolností. Zdá se však, jakoby se film snažil naznačit možné pokračování, protože psychiatricky nemocného muže se nepodařilo zabít, ale jen zahnat (poslední přeživší ho zasáhla dvakrát z brokovnice a přesto byl nemocný naprosto v pohodě). 

TEXT PRO DUCHOVNĚ ZAMĚŘENÉ:

Ve snímku při konferenci lékařů dochází ze strany výše zmíněné uznávané psycholožky k projednávání tématu, čeho všeho je vlastně lidská mysl schopna, kam až může zajít. A to (v tomto případě) v souvislosti s výše uvedeným případem rozpolceného muže. Jde o to, že (za určitých okolností duchovního výcviku) je v podstatě opravdu možné přetvořit jedince (klidně i sám sebe) a to i po fyzické stránce. Vlastnosti hmotné schránky se mohou u kohokoliv radikálně proměnit ve zcela úplně něco jiného. Jak už i z filmu je patrné, může to být až velice nebezpečné.

Důležité je s tím vším si uvědomovat, že bez řádné magické praxe či jinak propůjčené duchovní schopnosti NELZE dosáhnout zmiňovaného účinku. Podstatné však zůstává a současně úžasný je ten fakt, že lidská bytost je opravdu schopna takto extrémní proměny. Není to jednoduché, ale jde to.

Ve všech ostatních případech se ale jedná o psychiatricky nemocné jedince.      

VIDEO-UKÁZKA: 


Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

2 komentáře:

  1. Děkuji za tip, po filmu se podívám. Nevím však, zda na mne bude mít stejný dopad jako na Tebe. Horory moc nemusím.

    OdpovědětVymazat