Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Zprávy: Vláda, hry, (ne)důkazy, lži a volby

4. 5. 2017 v 18:21 | Kategorie: Rychlé zprávy < | Autor: Lukáš Přibyl <

Milí čtenáři,

v dnešních sděleních se zaměříme na několik měsíců trvající českou vládní krizi. Zdánlivě neuvážené jednání pana premiéra Sobotky bylo velice překvapující a téměř nikdo něco takového nečekal. Osobně jsem procházel jednotlivé informace a zdroje, stejně jako i jejich důvěryhodnost. Nejsem zastánce "omáčkovitého" vyjadřování, a proto přejdeme rovnou k jádru věci. S tím je potřebné zdůraznit, že nejsou vhodné a už vůbec ne pěkné způsoby ani jednotlivá konkrétní vyjádření jednotlivců či skupin z řad "obyčejného" lidu (značka "nemáte-li důkazy, mlčte !").

Celý problém (alespoň, co je znatelné z tisku a televize) se točí především okolo současného ministra financí a zároveň obchodního magnáta Andreje Babiše /hnutí ANO/. Hovoří se o jeho konfliktu, do kterého se dostal, jakmile byl (před třemi roky) zvolen (některými) občany ČR do poslanecké sněmovny - a tím hůř ve chvíli, kdy se ujal pozice ministerstva financí. Předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi to (údajně) nevadilo až do chvíle, než se objevilo několik dalších zásadních problémů spojené s šéfem hnutí ANO. Podle různých zdrojů (snad) mělo dojít i k nejednomu porušení zákonů a to z oblasti krácení daní. Jedna věc se pojila s druhou a pak "spadla klec" a premiérovi pochopitelně došla trpělivost. 

"Spoléhejte především na sebe - ne na zprostředkovatele!
Nenechávejte se sebou tak snadno manipulovat."

řekl Lukáš Přibyl, nejvyšší

Pokud by byly výše uvedené informace skutečností, pak chápu myšlenku, že nesmí být dovoleno jedné osobě (rozumějte v tomto případě Babišovi) mít tak velkou moc - tedy mít pod kontrolou jak vysokou politickou moc, tak i velko-podnikatelskou moc současně (například tisk, televize, rádia se spoustou jiných firem různých oborů pod záštitou velké společnosti Agrofert, což v podstatě pořád ještě patří panu Babišovi a kterými tento pán může značně a uměle ovlivňovat veřejnost ve svůj prospěch).

Přestože mnohým výše uvedeným informacím spousta z vás věří, já ne. Vždy říkávám "podělte si to dvěma", což znamená, nevěřte všemu, co vám kdo "nakuká". A pokud tedy chcete někoho "soudit", pak budete pro své budoucí konání muset udělat mnohem více, než na co jste doposud byli zvyklí.

Tato zjištění jsem zde předložil především z toho důvodu, abych "ukázal prstem" na masové sdělovací prostředky, kterým nelze zcela věřit. Stejně jako nelze věřit politikům, každý si bude takzvaně "hrát sám pro sebe". Je tak potřeba jít takzvaně "k prameni" a informace získávat přímo od zdrojů a teprve pak po dlouhé úvaze je posuzovat sám. Spoléhejte na sebe, ne na zprostředkovatele.

Když tak pozoruji jednání mnohých z vás na internetu, lze říci, že se podle výše uvedených slov nechováte. A to je v každém případě špatně. A je to také důkaz o tom, proč jste pořád v zásadních otázkách nespokojeni. 

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

2 komentáře:

  1. Mně je také záhadou, že je Babiš přes všechny průšvihy stále tak populární. Možná je to tím, že všichni ostatní dlouholetým působením v politice, a často nečitelným, už omrzeli a lidé ještě věří ve změnu.
    Vždy ti, co hlásají změnu, krátkodobě se vyvezou na první vlně nadějí, ale brzy se propadnou, u Babiše to trvá nezvykle dlouho.

    OdpovědětVymazat