Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Lukáš Přibyl: Nový Olymp, deset let na internetu (2007-2017)

9. 11. 2017 v 15:16 | Kategorie: Každoroční projevy < | Autor: Lukáš Přibyl <

Milí čtenáři,

je tomu více jak deset roků, kdy jsem poprvé začal sepisovat své myšlenky a postupně je zvěčňoval na internetových stránkách. Veškerá má tvorba začala pátého listopadu v dopoledních hodinách roku 2007, tehdy hlavně jako inspirace činností mé dávné Lásky, blogerky Karolíny. Toho času jsem sestavoval první podobu jádra zdejšího Nového Olympu. Jistě, nejednou došlo ke stěhování a změnám adresy blogu, ano, ale i přesto... deset roků mé zajímavé a někdy docela náročné práce se ukázalo býti hodno dalšího následování. A tak i přes všelijaké snahy zlomyslných provokatérů, početných škůdců pohybujících se často na hranici se zákonem (a někdy i za) se pokračovalo dále a dále až se mé internetové výkony začaly počítat na desetiletí. Během té doby se událo mnoho jak dobrého tak i pochopitelně nepříjemného a my si dnes uděláme takový jakýsi výpis všeho podstatného.

Jak už v některých z předešlých článků bylo řečeno, nejsem člověk a tak koncem roku 1984 jsem stvořil lidské mládě ovládané čistě mým božským Já (viz "Slovo o mně" bočního menu).  Naoko jsem se tak stal tvorem blízkým vám samotným, někým, kdo by byl schopen vás jaksi nenápadně pozorovat a pohybovat se mezi vámi. Jedna z takových snah je patrná už ze zdejšího místa a sice tvorba blogerská.

Nemohl jsem hned před vás předstoupit ve vší své božské dokonalosti a tak jsem zvolil cestu postupného napodobování vašich životů (alespoň do určité míry). Léta jsem vytvářel různé podoby, aplikoval jsem na sobě řekněme jakési lidské "obrazy", které se však v průběhu času (někdy až příliš) měnily. Oprávněně tak někdy působily matoucím dojmem. Během blogování jsem tak zažil například mnohé lásky, stejně tak i (tolik potřebná) zklamání. Stejně tak můžeme říci, že se mnozí návštěvníci nedokázali smířit s mými názory, postoji a vůbec celkově mou vlastní tvorbou a dopouštěli se tak vůči mé osobě i velice silných pomluv, stejně jako i jiných (většinou neodpustitelných) a dnes vlastně můžeme říci zločinů. Prošlo jim to jenom proto, že jsem jim ponechal svobodnou vůli a nechal věcem volný průběh. Není nutné se pozastavovat nad každým zločincem.

Krom toho -co bylo nejdůležitější součástí mých stránek (tedy samotné duchovní Jádro Nového Olympu)- mohli jste setkat i s mou tvorbou hudební, činil jsem se však i v oblasti poezie, stejně tak i neodmyslitelně foto- a video-montáží. Ať v tom či onom, dokázal jsem hodně dobrého. Mimoto jsem velice pokročil i v tvorbě knižní. A aby se mé myšlenky lépe šířily, rozhodl jsem své knihy nabízet ke stažení zdarma (viz boční menu "Ke stažení").

Nový Olymp už od roku 2007 samozřejmě nabízí i spousty jiných zajímavých článků, ale ty už byly zařazeny buď do rubriky "Ostatní" (či tomu podobné). Není nutné se jimi v tuto chvíli dále zabývat, pokud to tedy není vyloženě vaše přání. Já myslím, že to hlavní bylo řečeno. Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

4 komentáře:

  1. Lukáši, blahopřeji ke krásnému výročí blogu. Já těch 10 let oslavila kousek před Tebou, 8.8. letošního roku. Akorát jsem je neslavila. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Lukáší, blahopřeji, 10 let je opravdu obdivuhodné výročí, přeji hodně nápadů do dalších let.
    Co mě ale zaujalo, je listopadový den zrození - pátého, já ho měl 4. a znám blogerku, která začala 6.11. Vždy šlo o jiný rok, ale jako kdyby ten většinou nevlídný dušičkový čas byl pro taková rozhodnutí ideální.

    OdpovědětVymazat