Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Názor: Přírodní nebo uměle upravovaný vzhled u žen a mužů

7. 3. 2017 ve 21:00 | Kategorie: Dějiny veškerenstva < | Autor: Lukáš Přibyl <

Související články:

Ženy nového veškerenstva
Lukáš Přibyl: Moje partnerka ?

Milí čtenáři,

stovky až tisíce roků života na Zemi ukazují postupné změny lidí i v oblasti, jakou je právě otázka vzhledu. A jsou to především ženy, co na tento bod nedají dopustit. To samo o sobě by nebylo až tak překvapující, pokud by nezneužívaly přílišné volnosti, kterou jim společnost dává a rovněž neznehodnocovaly obecně platnou úroveň ženské krásy. Ta je sice pohyblivá, ale ne nekonečně. Výše uvedené se dotýká i mužů, i když (většinou) ne v takové míře.

Dnešním tématem je tak nejen běžná kosmetická úprava dámských tvářiček, ale vyjadřuji se zde i ke změnám hlubším, jako je například změna velikosti či úprava tvaru prsou a jiné pro život mnohdy nepotřebné zásahy. Jsem toho názoru, že co není (pro zdraví či obnovení své původní přírodní krásy) vyloženě nutné, je nepotřebné a nemělo by se provádět.

Když procházím venku mezi lidmi, nejednou docházím k nemilému závěru, že (obzvláště) mladší dámy se opravdu umí až zohyzdit. Ony si to neuvědomují, protože je to (alespoň prozatím) takzvaně v módě. V takové módě, která často doporučuje jinak pěkným dívkám výrazné úpravy (a jak jinak) chemickou cestou. Pro okolí jsou v nejednom případě k smíchu a jejich tělo (kdyby mohlo mluvit) by jim "nafackovalo".

Nejinak je na tom i mužské pohlaví. Obzvláště mladí pánové se nechávají až strhávat volností a přílišnou svobodou, což se zobrazuje například v nákupu nových značkových kalhot, které vypadají, jako by je někdo právě vyhodil z okna a před tím se je zlostí na několika místech snažil rozpárat. Podobných příkladů mužského zohyzdění bychom zcela jistě nalezli celou řadu.   

Chci tím říct, že je lepší (a navíc přirozené), když se člověk příliš neovlivňuje nabízenou módou.  Je tedy přirozený/á a sám sebou (a to ve všech ohledech, jak je to jen možné). Chemie a kosmetické úpravy jsou tak jen minimální nebo žádné. Hlavně mladé holky mohou zůstat více-méně přírodní. Je tam samozřejmě jistá menší dávka tolerance.

Totéž platí i v případě chirurgických zákroků. Něco jiného je ale fyzicky poškozené tělo - to už se nejedná o zkrášlující proces, ale o navrácení původního vzhledu. Dle mého názoru se jedná (řekl bych většinou) o znetvoření daného jedince. Výrazně bych tak zpřísnil podmínky pro zásah.

Na závěr bych jen dodal... chápu, že se odjakživa ženy chtějí líbit, ale řešení není v chirurgické ani chemické cestě. Navíc současným způsobem zkrášlování můžete výrazně narušit svou fyzickou harmonii. 

Naším heslem se tak stává "buď krásná přírodně".

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

7 komentářů:

  1. Souhlasím s každým slovem! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. I já se připojuji k souhlasu. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Naprostý souhlas. Ještě připomenu ten nejhnusnější způsob "zkrášlování", ve většině případů u mužů: Velkoplošné a navíc barevné tetování na nejrůznějších částech těla, zejména na krku a pažích, kde je to v košili, nebo tričku, nejvíce vidět. To se mi dělá fyzicky zle na zvracení. Pak další "krášlicí" efekt. Šedivý, neupravený plnovous, nebo hnusné, prošedivělé strniště. Co tím muži sledují? Každý přece vypadá pak o deset let starší. :-(( ♦♦♦

    OdpovědětVymazat
  4. Já si dovolím trošku oponovat. Ona ta přírodnost může znamenat i to, že třeba kluk chodí v roztrhaných džínách nebo má rozcuchanou čupřinu. Osobně mě určitě přitahuje víc, když je kluk trochu rebel (třeba rocker, skejťák). Podtrhuje to jeho mužnost. Než kdyby byl třeba přehnaně zženštilý. Zženštilost v menší míře, u mladších kluků, může být i roztomilá, ale když už to nosí kabelku nebo se maluje, tak to už je pro mě extrém... Někdy to lidi s tou originalitou přehánějí, ale kdyby ji zase neměli a vypadali všichni podobně, neměli by čím zaujmout. Samozřejmě, že je důležitý i ,,software", ale prvně se člověk vždycky dívá na vzhled, až pak na mysl. Aspoň pokud jde o partnerské vztahy. Mělo by to být v souladu. Pěkný kluk bez mozku je fajn pro experimenty, ale ne pro vztah. Někdo, kdo mě nepřitahuje, může být zase dobrý kamarád, ale to je vše. Abych ale nebyl za někoho, kdo jen vše systematicky neguje, tak minimálně v tom navrácení se k přírodě, alespoň v něčem, s tebou souhlasím. Jako se to snažím dělat já, tím, že například přecházím postupně z pití kávy na zdravější čaj, nebo že více cvičím. Tento blog vychází z antické kultury, ve které byly svaly a sport symbolem mužnosti, což je pro mě velká motivace cvičit :D

    OdpovědětVymazat
  5. k té tvé poslední větě - tento blog nenapodobuje antiku, jen v některých částech si bere, co "chce" - tento blog je v podstatě jakýmsi "hlášením" o příchodu zcela nové kultury (některým se to líbit bude, jiní mají smůlu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ono by asi stejně nešlo napodobit všechny reálie té doby na 100%. Ale určitý posun ve společnosti směrem od křesťanského myšlení k antickému zde probíhá už od dob osvícenství...

      Vymazat